Deprecated: htmlspecialchars(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/clubfran/public_html/modules/mod_search/mod_search.php on line 44

Verslag 20 maart 2010 Heerde 

Logo kleinDe Sleuteldag zit er weer op. Grote opkomst (38 leden), een bezoek aan de verchromerij, lekker eten, veel onderlinge contacten, Paul en Hans met onderdelen, Ton demonstreerde het borenslijpen, de straalcabine is continue bezet geweest, Hans heeft als (tijdelijk) werknemer met de twee vaste krachten van Metalmorfose geholpen aan de lasklussen. Wim liep als nestor van de club rond. Aardigste is toch wel dat er een behoorlijk aantal nieuwe gezichten was. De CFM hoopt dat de nieuwe leden zich thuis voelden en voldoende mogelijkheden hebben gehad om contact te leggen met clubleden. Daar is deze dag ook voor bedoeld. Positieve reacties, op- en aanmerkingen zijn natuurlijk van harte welkom. Voor een beeld van de dag, zie het fotoalbum aan de onderzijde van deze pagina.

Uitlatenfabriek London toch ook weer bezocht

Eigenaar en stimulator Marius heeft ook de hele dag adviezen en hulp gegeven bij de lopende projecten. Uiteindelijk is er ook nog een bezoek aan London geweest om een behoorlijke groep leden kennis te laten maken met de uitlatenfabriek. 
Resultaat van de dag was toch wel een door midden gezaagde uitlaat, uitgedeukt en weer aan elkaar gelast. De uitlaat was weliswaar enkele milimeters korter geworden, maar de lasnaad was onzichtbaar na het slijpwerk.

Nog een tip van een lid in de verchromerij

Een tank krijgt een akelige zuurbehandeling. Dat gaat er niet zachtzinnig aan toe. Na het afronden van de chroombehandeling bevinden zich nog sporen zuur in de tank. Dat is onvermijdelijk. Dit kun je wegwerken met sodawater. Laat de sodaoplossing enkele uren in de tank staan. Daarna de tank leeg maken en naspoelen met water. Drogen kan met aceton (compressor). Lees een van de laatste clubbladen daarover. En de benzine dan? Benzine verandert de zuurgraad in de tank niet, dat is geen zure of zuurneutraliserende stof. Een coating is dat ook niet, dus dat zuur zal met het staal blijven reageren als het ook maar even de kans krijgt. Andere holle onderdelen (stuur) kan je natuurlijk ook op deze wijze aanpakken.
Paul

Mijn CFM

Dit gedeelte van de site bevat informatie voor betalende leden.

Onthoud mij

Inloggegevens vergeten? Klik op "Inloggen" om uw inlognaam of wachtwoord te weten te komen. De inlognaam is uw lidnummer: bijvoorbeeld (dus met streepje) 201401-01