Opzeggen van het lidmaatschap

De Club Franse Motoren kent geen opzegtermijn. Uw lidmaatschap wordt automatisch beëindigd als u niet meer betaalt. Dat is een service naar u, maar het is ook het vertrouwen naar u dat u ons jaarlijks steunt. We willen het zo simpel mogelijk voor u houden.

We stellen het bijzonder op prijs als u ons een bericht stuurt als u wilt stoppen met uw lidmaatschap. Het scheelt ons het verzenden van een herinneringsbriefje. Op blz. 2van ons clubblad "Un Peu de Tout" vindt u het e-mailadres, telefoonnummer en postadres van de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Om privacyredenen zijn we spaarzaam met het publiceren van conctactgegevens op de website.

Indien u erover nadenkt om uw lidmaatschap op te zeggen nog de volgende overweging...

De Club Franse Motoren werkt kostenefficiënt. Ze onderhoudt geen dure bestuurders. Ze heeft geen materiaal te onderhouden. Er is geen huur van een clubgebouw. Kilometervergoedingen worden niet uitgekeerd. Veel geld gaat naar het clubblad "Un Peu de Tout", de verzendkosten, het documentatiecentrum en de organisatie van enkele evenementen en bijeenkomsten. Ook het onderhoud van deze website wordt van de contributie betaald. Uw lidmaatschap stelt ons in staat om de communicatie tussen belangstellenden in stand te houden. Het kan best zijn dat u daar zelf niet van profiteert maar ons daar wel in wilt steunen zonder dat u daarvan direct profiteert.

Mogen we op u blijven rekenen?

Inschrijven

welkom

Inschrijfformulier in Word-formaat. Dit formulier wordt op uw computer opgeslagen. Daarna kunt u het invullen op apparaten die met "Word" om kunnen gaan. Sla het document op, vul het in en volg de instructies aan de onderzijde van het formulier

In PDF-formaat (werkt op elke pc of laptop die Adobe-reader of een vergelijkbaar product bezit). Print het document uit, vul het in en volg de instructies aan de onderzijde van het formulier

 

Eerder hebben we een elektronisch invulformulier gebruikt, maar die was zo gevoelig voor misbruik (het emailadres werd gebruikt voor het genereren van spam) dat we de inschrijving sinds enkele jaren anders hebben georganiseerd. U moet wat meer handelingen doen, maar het voordeel is wel dat u zelf een afschrift heeft en wij ook zeker zijn dat uw formulier aankomt.

Dank voor uw inschrijving. Zodra de ledenadministrateur uw formulier heeft verwerkt krijgt u bericht.

Wat is de CFM?

Het is een vereniging die als doel heeft om kennis te delen over Franse motorfietsen. Er worden ook franstalige documenten vertaald. We helpen elkaar waar het kan. We stimuleren elkaar en op deze manier houden we er nog wat leuke contacten aan over ook.

De CFM is een vereniging die zich richt specifiek op Franse motoren die zijn gebouwd vanaf begin 1900 tot aan het einde van de jaren '60. Maar menig Belgische motorfiets voelt zich ook bij onze vereniging thuis.

Hoewel er in Nederland vroeger niet zoveel Franse motoren werden geïmporteerd, zien we toch dat er een ruime belangstelling bestaat voor deze Franse producten. Mede hierdoor is in 1991 de Club Franse Motoren opgericht (toen nog onder de naam Terrot-Club).

Wie is de CFM?

De CFM is ruim 190 leden die informatie met elkaar willen delen.

De CFM heeft een bestuur van een oneven aantal personen. We zijn op dit moment met vier en daarmee is er dus een vacature (situatie eind 2020). Het is eigenlijk best wel bijzonder dat in onze club vacatures zelden lang open blijven staan. Het bestuur zoekt altijd naar vrijwilligers om ook in de toekomst slagvaardig te kunnen opereren.

Er is een redactie die het clubblad "Un Peu de Tout" maakt en deze website onderhoudt.

En dan nog iets over de leden. Die hebben vaak ooit eens een restauratieproject aangeschaft, al dan niet compleet. Al gauw roept dat allerlei vragen op: welke onderdelen mis ik?, waar kan ik onderdelen krijgen?, welke onderdelen zijn verchroomd?, wat is vernikkeld?, welke kleur moet de tank krijgen? enz. Vaak blijkt dat adviezen van leden tot goede resultaten leiden. En als de motor dan eindelijk rijdt en een kenteken heeft, dan is het rijden!! Vaak wordt met trots de herboren fiets tijdens de club-evenementen voorgesteld.

Wat doet de CFM?

De CFM ondersteunt de leden op verschillende manieren in hun hobby:Logo

  • via een jaarlijks Clubweekend met Jaarrit op zaterdag en een nabrandertje op zondag;
  • via een twee-jaarlijkse sleuteldag in een professionele omgeving en deskundige begeleiding;
  • via de nieuwsbrief 'Un Peu de Tout' die vier keer per jaar verschijnt;
  • via het documentatiecentrum met een Open Dag in de zomerperiode;
  • via een zeer succesvolle Kennisdelendag (met deskundigen die hun verhaal doen en je vragen kunnen beantwoorden)
  • via Facebook en Whats-app groepen

Er wordt vier keer per jaar vergaderd, de vijfde keer leggen we verantwoording af aan de leden tijdens de Jaarvergadering (Kootwijkerbroek; voormalige beurs van Barneveld). Enkele commissies houden zich bezig met de jaarlijks terugkerende zaken zoals het organiseren van de Jaarrit, de presentatie op de beurzen, het onderhoud van het Documentatiecentrum en niet te vergeten de redactie (en logistiek) van de Peu de Tout, het clubblad. Deze website maakt het voor de club makkelijk om  eenvoudig contact te leggen met liefhebbers van Franse motoren en wordt in toenemende mate een bron van kennis. De leden maken steeds meer gebruik van Whatsapp en Facebook  om vragen te stellen. Als het maar over Franse motorfietsen gaat! Er is een besloten en een openbare Facebook-pagina. Als je direct contact wilt opnemen met de CFM via deze website, gebruik dan het contactformulier.

Hoe kunt u aanmelden of opzeggen?

Aanmelden kan met met onderstaand inschrijfformulier. (deze is ook te vinden bij de CONTACT gegevens op de site).

Bij de CONTACT gegevens op deze site is ook een mogelijkheid om de ledenadministratie te informeren indien u uw lidmaatschap wilt opzeggen.

Het lidmaatschap van de CFM kost € 25,= per kalenderjaar. De leden maken zelf de contributie over (rond de jaarwisseling) of worden eraan herinnerd dat te doen bij ontvangst van de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar.
Als u lid wordt in januari tot juli, dan betaalt u € 25,= of vanaf 1 augustus van dit jaar € 32,50 voor 1½ jaar.
Bank: NL39 RABO 03 77 32 84 80 t.n.v. Club Franse Motoren Helmond, zie het inschrijfformulier.

Collega clubs

De CFM is geen concurrent van bestaande clubs zoals bijvoorbeeld de algemene veteraan motorclub de VMC, maar een aanvulling daarop. Veel CFM-leden zijn ook lid van andere clubs voor oude motoren.

Mijn CFM

Dit gedeelte van de site bevat informatie voor betalende leden.

Inloggegevens vergeten? Klik op "Inloggen" om uw inlognaam of wachtwoord te weten te komen. De inlognaam is uw lidnummer: bijvoorbeeld 201401-01