Kennis Delen Dagen

De Club Franse Motoren is opgericht met als doel de aanwezige kennis zoveel mogelijk onder de leden te verspreiden. Vanaf de eerste dag is alle informatie uit tijdschriften, folders en boeken gespaard, gekopieerd, gecatalogiseerd en opgeslagen in het Documentatiecentrum.

De eerste tien jaar heeft het "DC" onderdak gevonden in Wilp, vanaf 2005 is het Documentatiecentrum gehuisvest in Oosterhout. De locatie is sfeerrijk want in "Le Boisseau" is ook een klein museum gehuisvest. De veelal lichte motoren staan uitgestald met beschrijving en accessoires uit de dertiger jaren. Gastheer Rien heet leden van harte welkom.

Oosterhout als startpunt van het delen van kennis

Deze fraaie omgeving trekt elk jaar de maximale bezetting. Elk jaar is er een aanbod van onderwerken. Het kan gaan over elektriciteit, afstellen van de motor, ontchromen of vernikkelen, theoretische uitleg over schroefdraad, je verzint 't maar.

Inventarisatie van onderwerpen

Tijdens de Jaarvergadering (november) vindt een inventarisatie van onderwerpen plaats. Het CFM-bestuur buigt zich dan in de winter over de onderwerpen en over de wijze waarop het onderwerp z'n aandacht moet krijgen. Vanwege het succes zijn we van plan om daar ook de komende jaren mee door te gaan. We zijn nog niet vaak in herhaling gevallen hoewel voor de oudgedienden een overlap bijna niet meer te vermijden is.

Hier enkele fotoboeken van deze gezellige en leerzame dagen.

Mijn CFM

Dit gedeelte van de site bevat informatie voor betalende leden.

Inloggegevens vergeten? Klik op "Inloggen" om uw inlognaam of wachtwoord te weten te komen. De inlognaam is uw lidnummer: bijvoorbeeld 201401-01